Kinderactiviteiten

Van blije kindergezichten wordt iedereen blij, wij ook. We laten ze dan ook met mooie kunstwerken naar huis gaan.

Het creatief bezig zijn, is voor kinderen goed voor het zelfvertrouwen. Ze leren naar eigen inzicht te werken en dat ze trots mogen zijn op hun eindresultaat. Iedereen leert dat er geen mooi of lelijk is, want wat jij maakt is persoonlijk.

Kinderen leren op deze manier ook “out of the box” te denken. Ze krijgen spontaan ideeën en leren gaande weg besluiten te nemen en te combineren.

Het bezig zijn met de handen is goed voor hun motoriek. De verschillende materialen die ze gebruiken hebben verschillende motorische vaardigheden nodig, die ze ook in het dagelijks leven gaan gebruiken.

Kinderen leren zich te concentreren omdat ze zich met een klus bezig houden. Hierdoor leren ze te focussen en wordt hun concentratieboog langer.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het hebben van plezier en de contacten met leeftijdgenoten. Zelf expressie, fouten maken en dingen uitproberen is zo belangrijk in het leven. Ze moeten hier niks, maar mogen, waardoor kinderen even uit de alledaagse stress worden gehaald.

Ga hier direct naar: