NK Stoepranden

Jantje Beton organiseert dit jaar voor de 5de keer het NK Stoepranden, dit jaar in Arnhem.

Buurtsportcoaches gemeente Loon op Zand, Jongerenwerk R-Newt en JerKat Events zijn in actie gekomen om de gemeente Loon op Zand mee te laten doen met het NK Stoepranden in september 2021. Omdat deze drie organisaties, net als Jantje Beton, kinderen willen aanmoedigen meer te spelen, te bewegen en te ontmoeten, hebben zij gemeente Loon op Zand met de drie dorpen aangemeld. De activiteit is voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. En meedoen is gratis.

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

VOORRONDES

Van 17 mei tot en met 4 juni laten we de kinderen op de scholen kennis maken met het stoepranden. In de maand juni zijn er de voorrondes op 4 woensdagmiddagen van 15.00 uur tot 17.00 uur op verschillende locaties binnen de gemeente Loon op Zand. Hieruit komen dan weer halve finalisten, ofwel de lokale finalisten. Zij gaan op zaterdag 10 juli op de parkeerplaats van R.k.v.v. Berkdijk gaan battlen om welke 4 kinderen de gemeente gaan vertegenwoordigen op het NK in Arnhem.

Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen, 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. De voorrondes zijn na school van 15.00 uur tot 17.00 uur op:

  • woensdag 9 juni – OBS de Bussel, Paulus Potterplein 2, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 16 juni – BS de Vaert, Van Heeswijkstraat 55, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 24 juni – BS de Blokkendoos, Ecliptica 26, Loon op Zand – hier aanmelden
  • woensdag 30 juni – BS de Start, Middelstraat 22, de Moer – hier aanmelden

De halve finale, ofwel de lokale finale is

  • zaterdag 10 juli – Rkvv Berkdijk, Baan 17, Kaatsheuvel