NK Stoepranden

Wie worden er de beste stoepranders binnen de gemeente Loon op Zand?

Sinds 2017 organiseert Jantje Beton het jaarlijks Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Dit is nu uitgegroeid tot een mega event en ook dit jaar gaan er weer in 100 plaatsen in Nederland voorrondes plaatsvinden voor het NK Stoepranden. Beweeg Buro coaches Loon op Zand en JerKat Events zijn in in 2021 in actie gekomen om met deelnemers uit de gemeente Loon op Zand mee te doen met het NK Stoepranden op een zondag in september. Omdat deze organisaties, net als Jantje Beton, kinderen willen aanmoedigen meer te spelen, te bewegen en te ontmoeten, hebben zij gemeente Loon op Zand met de drie dorpen aangemeld en noemen het KLM Stoepranden. De activiteit is voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. En meedoen is gratis.

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Hierdoor draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

VOORRONDES KLM STOEPRANDEN 2022

Van 11 mei tot en met 29 juni geven we kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar de kans om mee te doen met het stoepranden. In de maand juni zijn er de voorrondes op woensdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.00 uur op verschillende locaties binnen de gemeente Loon op Zand. En we eindigen met een heuse finale. Winnaars van deze finale gaan naar het NK Stoepranden van Jantje Beton, zodat zij onze gemeente kunnen vertegenwoordigen.

Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen, 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Van iedere leeftijdsgroep gaan er uiteindelijk 2 naar het NK. De voorrondes zijn na school van 14.00 uur tot 16.00 uur op:

  • woensdag 11 mei – OBS de Start – Middelstraat, de Moer – hier aanmelden
  • woensdag 18 mei – RKBS de Berk – Anjerstraat, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 25 mei – RKBS de Vaert – Wilhelminaplein, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 01 juni – RKBS de Lage Weijkens – Doelen, Loon op Zand – hier aanmelden
  • woensdag 08 juni – RKBS de Kinderboom – Maas, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 15 juni – OBS de Bussel – Paulus Potterplein, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 22 juni – OBS de Touwladder, Hennie Meijerplein, Kaatsheuvel – hier aanmelden
  • woensdag 29 juni – RKBS de Blokkendoos, Ecliptica – hier aanmelden
  • woensdag 29 juni – BS de Vlinderboom, Ecliptica – hier aanmelden

FINALE KLM STOEPRANDEN 2022

  • zaterdag 9 juli – R.K.V.V. Berkdijk, Baan 17, Kaatsheuvel