Wat kunnen we doen met de donkere dagen? – deel 2

Vorige week heb ik samen met mijn dochter leuke Wizardi Diamondpainting gemaakt. Zij deed het paardje en ik het huisje. Het paardje was sneller klaar, die is iets kleiner. In het begin had mijn dochter (ze is 16) nog zo iets van “ga ik dat wel leuk vinden?”. Maar eenmaal bezig kon ze het niet meer wegleggen en moest het af. Daarom zijn deze kleintjes ook zo leuk. Ze zijn binnen een dag af te maken.

Wizardi Daimondpainting 5d wordt geproduceerd in Lithouwen. Met hun vierkante steentjes van 2,5 x 2,5 mm krijg je het beste eindresultaat en geen open plekjes. Het mozaïek reflecteert het licht vanuit verschillende hoeken.

De kits worden compleet geleverd, dus inclusief stylus of pincet. De strass-steentjes zitten in aparte zip-lock bags. Handwerk voor elk niveau en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20191126_182421-002.jpg

Wat kunnen we doen met de donkere dagen? – deel 1

De donkere dagen zijn er weer. Ik vind het dan zo gezellig om samen met mijn kinderen iets te doen. Dat kunnen bordspellen zijn of iets nieuws knutselen.

Zo zijn we gisteren bezig geweest met de Silk Clay, Foam Clay en de Pearl Clay op keramieke spaarpotjes. We hebben lekker onze fantasie er op los gelaten. Nu ben ik zelf perfectionistisch en mijn dochter ook, dus we konden ons lekker uit leven. Mijn zoon die nooit lang geconcentreerd kan zijn, vond het ook super leuk om te doen. Zo zijn we toch even een tijdje leuk bezig geweest.

Deze “klei” is van het merk Creotime, een Scandinavisch product. Zeer geschikt voor het versieren van mdf/hout, terracotta, papier-maché, kunststof (styropor) en soms ook textiel. Maar je kan er ook gewoon mee boetseren. Doordat het niet aan de handen plakt en geen vlekken achterlaat op kleding en meubilair, is het heel fijn om te gebruiken. Voor kinderen vanaf 4 jaar is het te gebruiken, maar vanwege inslik gevaar wel onder toezicht van een volwassene.

Even voorstellen

Mijn naam is Angelina en ik woon in Kaatsheuvel, je kent het vast wel van de Efteling. Officieel ben ik boekhouder, maar na zoveel jaren daarin gewerkt te hebben, was ik toe aan iets compleet anders. Ik was altijd wel creatief bezig of bezig met iets te organiseren om mensen blij te maken en dus werd dat mijn nieuwe uitdaging. In de zoektocht naar nieuwe ideeën kwam ik terecht bij Hobbyfun Nederland en nu ben ik zo’n anderhalf jaar een Hobbyfun docent.

Met mijn bedrijf, JerKat Events, organiseer ik verschillende (kinder)activiteiten en dit doe ik met veel plezier. Zo geef ik ouderwetse huiskamerfeestjes, creatieve feestjes, workshops, maar ook werk ik met kinderen van een basisschool. 8 Maanden lang ga ik 1x in de maand op vrijdag knutselen met leerlingen van verschillende groepen en steeds met een ander thema, dit doe ik in opdracht van de school en ContourdeTwern. Daarnaast werk ik samen met R-Newt jongerenwerk en organiseren we geregeld een sportieve activiteit voor jeugd uit de gemeente.